Hindu fanatik dua gitmeden önce Mahatma Gandhi, dört mermi öldürdü


Gandi’nin suikast Lideri?
Lideri Gandi’nin suikast
Hindu fanatik dua gitmeden önce Mahatma Gandhi, dört mermi öldürdü

Mohandas Gandi, kendi adını
Ve başlık (Mahatma) .. Daha sonra ona Jqub, hangi Büyük Ruh anlamına gelir.
Eski bir aileden gelen 2 Ekim 1869, Doğum ve Hindistan’da eğitim ve İngiltere’de hukuk okudu. O, on üç yaşında yaşında, evli ve hukuk öğrenimini tamamladıktan sonra serbest avukat olarak çalışmaya Hindistan’a döndü, sonra üzerinde en çok ırk ayrımı gördüm Güney Afrika’da, (Durban) gitti ve hor Kızılderililer nasıl değerlendireceğini görmek ve apartheid rol oynamaya nasıl kendini gördü insanların yaşamlarında ciddi ve trenlerin birinde ilk etapta bilet keserken aynı deneyimi geçti ve bu akında öfkeleniyor trene ayrılmak zorunda kaldı burada, polise!
Beyazlar şiddetle ona saldıran ve Makther olurken, Hindistan’ın dönüyordu, özellikle, Kızılderililerin haklarını savunan ırkçı kınayan, Güney Afrika’da Gandi yaklaşık yirmi yıl kaldı ve bu ırk ayrımcılığı kınayan gazete yazıları yazıyor, Güney Afrika’da Gandi adını çaktı ve ben Hintliler seviyorum Ne fiziksel saldırıda saldırdı, ama o kadar dolu değil, özgürlük savundu ve derisinin rengini bu ırk ayrımcılığı, kendi içinde ayrımcılık ve insan değer ve kınıyor ve manevi direnci yoluyla olabilir edilmiştir edilir .. Sevgi yoluyla, şiddet değil. Ve pasif direniş tarafından olumlu sonuçlar, büyük bir ulaşmak için .. Örneğin haksız yasalar, itaat veya uygulamak, hükümet bu yasaları düzeltmek girişimi için zorlama olursa.
Gandi yoksulluk sınırının altında Hint yaşam haklarını, daha zorlu bir düşman, Hindistan’da İngilizce, yolsuzluk arazi kurcalamak bir kullanım ve servet üzerinde bir tekel yüz 1914’te Hindistan’a döndü.
O Gandi malların İngilizce keserek kolonizasyon karşı yaptığı eyleme yayınlanan başladı ve yaşam için gerekli olan tek şeydir ve kast durum ve hükümetin insanların hükümet tarafından üretilen ve yerel aktörler tarafından üretilen ticaret tuz engellemek olan ve ‘tuz’, satın aldığınız bir kararname yayınlayarak olayı geliştirmek ne Bu Gandi bu haksız kanunun reddetmesi duyurmak olduğunu ve Kızılderililer binlerce rallide denize doğru yöneldi ve denize sadece daha iki yüz den kilometre, ve, elbette, dünya bu süreci büyük izledim ve o Hindistan’da sömürgecilik ne yaptığını bütün dünyanın vicdanı duydum ve ona ne olduğunu umursamadı Bundan sonra, nerede hapishane, onlar tuz tekeline istediğiniz, tuz tüm aittir ve kolayca elde edilebilir nasıl saçma sömürge yasaları, tüm dünyaya duyurmak için tüm Maémh.
Mahatma Gandhi sömürgeciliğe karşı verdiği mücadele devam etti, acı, ateşli konuşmalar ve kendisini sömürgecilik Müslüman ve Hindu ve Hıristiyan ayırt çalıştığım bir kama gibi pamuk veya yün ve McCann Aargah Aargah şey yapılmış bir elbise AknF giymek olduğu gibi örnek.
Adam Kur’an okumak ve onun kitabı ‘kahramanlar’ olarak Maketbh ‘Carlyle’ hakkında okuyun özellikle Peygamber, karakteri sevdim.
O İncil okuyup adam sevgi ve hoşgörüye davet Mafany biliyordu.
Güvenli bir adam Bahinduqueh olarak, O Hinduizm dört kat insanları olan böler söylemek için kullanılır:
Brahmanlar bilim adamları vardır, Alcastehraa Bunlar askeri, ve Alfeachea Onlar tüccarları vardır, Alsadora üreticileri Aledoaon, ancak Atkhalq onlara yol Marksistler kamplarında Taatills, ancak işbirliği ve her rolü başkalarının sahip biri ile geçersiz olduğunu insanlara öğretmektir.

***

Mahatma Gandi çok aptly, bağımsızlığı ve özgürlüğü için Hindistan açtı ve felsefesi ile çok basit oldu: iş, pasif direniş ve mücadele.
Ve hemen tüm yerlileri sarılı.
Mamaa ve yakında sömürgeciliğe aydınlanmış bir direniş sembolü olarak tüm dünyada adını ..
O, dünya liderleri Gandhi kim olduğunu biliyor başladı .. Sen karşı yeni bir yöntem icat avukat İngiltere ve Ajyoshha Organizasyon, baskı ve özgürlüklerin bastırılmasında Osalbhe filoları karşı koyamıyorum.
Gandi olduğu biliniyor onların mücadelesinin sonuna bağımsızlığının siyasetini yol açacak sonuçlar hiç şüphe olduğu biliniyordu. Ve özgürlük eşiği, ve bu konuda Hindistan dünyada hiçbir güç yoktur .. Ve değil güneş Angrb mülkiyet kutsal özgürlük ve bağımsızlık yolundaki bu yürüyüşü durdurmak mümkün olduğunu imparatorluğu.
Kızılderililer ile çevrili ve etrafındaki Hindistan iğrenç broşür kolonizasyon kurtulmuş olacağını Nehru sever ayırt müritlerinin birçok oldu bundan sonra emin tam olduğunu ve bu kurtarılmış olması için sömürgeciliğe NPR altında yaşayan diğer ülkeler için bir rol model olacak ülkeler ve özgür halkları arasındaki diğer ve yerini Tzachz olduğunu.
Tüm bu girişimi Aargah sürücü Hindular ile Müslümanlar arasında bir kama iken, o gün aynı aptal nefret bağnazlık kurbanı olacaktır bilmiyordum.

***

Sonu geldi
Bu amaçla Fethi Radwan boyanmış bu resim atın:
Birkaç dakika sonra akşam bir gece veya dört buçukta, Gandi (sevketti) Sardar Patel, Hindistan Başbakan Yardımcısı ile konuşuyor, ancak konuşmasında kesip Sarayı oldu ve Ilthv muhatap dedi Achammlh pamuk saatine madalyon baktı: Bırak gideyim .. Sonra dua zamanıdır, devam etti.
Sonra torunum kız kardeşi, iki dans bayanlar Ava ve Manu omuzlarına dayanarak, ayağa kalktı ve o Aharkoh dua yazdı tapanlar, kalabalıklar onları denetlemek için seçilen platformuna yürüdüm, sonra yavaş dereceye yükseldi üç kendisine genç adam sağlayarak podyuma kadar uzanan gri pantolon ve mistik üst giyen kısa bir fazladan birkaç kilo ( sonra Plover) mavi ve sarı ceket ve Gandhi’nin Ayaklarına kapandım ve mektubu karşısında, şöyle dedi:
Ben bugün randevu dua ertelendi açıkladı
Mahatma yanıtladı:
Evet, geç olmuştu.
Bu genç adam sadece Müslümanların hoşgörüsü ile Hindular nedeni ihanet Gandi suçlayarak durmadı Judas Nathoram Vinyak editörü (Hendor Astra) radikal oldu ve çıkar çıkmaz bu cümle Bertha küçük tabanca, Mahatma kısa hatta üç çekimleri başladı dört değildir vardı vurdu ikisi onun mide, göğüs ve üç ve Hatf Gandhi:
‘Herhangi bir Ram .. Herhangi bir ram daha sonra sessiz gitti konuşmuyordu yüksek fedakarlık ve self-made için bir model olarak dini soruşturma hikâyelerin kahramanları sadece kahramanı, bu adam ölümsüz dudaklarından ne son seçildi Bu Ram oldu.
Yirmi sekiz dakika sonra Büyük Ruh’un balkonda, fikir ve prensip bir sembolü idi onlar biz yaşadığı zamanlardan biri ayı sürece, bu dünyanın zorluklara katlandı bu küçük beden gracilis, ve kefen vücut dışında, hiçbir şeyi bırakmaz, vücudun esaret başlamış oldu, yaktı hava, ışık, su, toprak ve ateş: başının yan, beş mum beş element temsil eder.
Anlarda bir bütün olarak Hindistan’a raporu, kablo, hiçbir telefon ve Ibrqat başlattı, ve utanç duygusu, güçlü sonra Hintlilerin duyguları, bütün dünyayı ele geçirilen ve daha sonra onun ardından bir hüzün duygusu geldi, haber hüzünlü hikayeler sonuna gazeteciler kestik ve bunların ifade edildiği pek, düğün için hazır olmuştu evliler bir ateşkes evlilik törenine kadar Asdmanma trajik haberleri vardı ve evinin ulusal yas katılmak için her ulus ve insani insani katılan yas gitti.
O, Güney Afrika ve Hindistan’da mücadelesinde inceledikten sonra, Sayın Fathi Rıdvan diyor.
Gandi’nin ölüm ölümü gerçekten sembolik olduğunu ve Gandi 79 yıl önce doğduğu ülkesinin marşını Maiaa Purbandr reciting önceki gece olduğu önemi artar (kod) Marşı başlangıcı olmuştur:
‘Bu garip dünyada .. Ne kadar hayat ‘oyununu oynayacağız.
Gandi öldürülmesi, atış silahı ve o makine nefret, ve medeniyet laneti Avrupa veya Batı ve hiçbir kalp sahip suçluyor, çünkü demir kalp ve sömürgeciler bu kültürün kurbanları çünkü Hindistan’ın durumu İngiltere kökeni işgali, ancak Batı uygarlığının kökeni işgal olmadığını söylemek için kullanılan ibadet altın Tanrı ve Atdan insan hayatının zevklerini artırmak ve böylece onun kötü artırabilir ve bu yüzden onun anıt iki artırmak sadece makine.
Mahatma öldürüldü .. Ama fikirleri ve onların tarihin özgürlüğünün anlamını bilmek isteyen herkes için yol gösterici bir ışık olarak kalacaktır .. Bağımsızlık anlamı!

***
Referanslar

Orta greats: Fathi Radwan ve ark.
Büyük adamlar ve büyük kadınlar: Leslie Levitt
Çeviri: Muhtar Al Swaify

أضف تعليق